Blog 5-19: Performancecoach met korte wachttijd intake, Verplichtingen werkgever bij lang verzuim, aanbeveling GS Hydro

Performancecoach met korte wachttijd intake coachtraject

Als ondernemer hoor je vaak dat je keuzes moet maken om succesvol te zijn. Je wilt jouw (potentiële) klanten goed duidelijk maken wat jij ze kunt bieden. Tja, wat ben ik nu eigenlijk? Stresscoach, burn-outcoach, assertiviteitscoach, loopbaancoach, trainer en dan ben ik ook nog inzetbaar als HR-Adviseur? Het zet je aan het denken. Ik denk dat de goede titel is: Performancecoach. Ik help namelijk medewerkers en leidinggevenden die door één van deze redenen niet (meer) goed functioneren. Dit kan door stress, burn-out, onzekerheid, gebrek aan tactische communicatie, maar ook door arbeidsongeschiktheid of reorganisatie veroorzaakt worden. Het kan werk gerelateerd zijn, maar de oorzaak is ook vaak privé. Wordt jouw medewerker door de huisarts doorgestuurd naar een psycholoog, dan heb je heel vaak te maken met zeer lange wachttijden. Als je medewerker dan al arbeidsongeschikt is, dan is de kans groot dat hij nog even weg blijft. Kost jou veel geld, tijd en energie en je medewerker is er ook niet bij gebaat. Bij AMG Coaching heb je een wachttijd van maximaal 2 weken alvorens er een intakegesprek kan plaatsvinden. Daarin wordt snel duidelijk of ik kan helpen. Ik kom naar jouw bedrijf toe, dus de medewerker kan na het gesprek gelijk weer aan de slag (mits medisch verantwoord).

Als laatste; hoe rijm ik dan Performancecoach met HR-Adviseur? Ik heb het al een paar keer meegemaakt; ik word ingezet als coach bij een bedrijf en kan daarna ook een interim-HR klus voor ze doen en andersom. Zo blijven we presteren met zijn allen!

Heb je een case, bel me: 06-18326153 of info@amgcoaching.nl.

Verplichtingen werkgever bij lang verzuim

In blog 3-19 schreef ik reeds over de verplichtingen van de werknemer bij verzuim. De werkgever moet zich in dit proces laten bijstaan door een bedrijfsarts of arbodienst, maar blijft zelf verantwoordelijk voor de verzuimbegeleiding en re-integratie. De werkgever moet spontaan passende werkzaamheden aanbieden; de werknemer hoeft daar niet zelf op af te gaan. Terugkeer in eigen werk staat voorop. Denk aan werken in deeltijd, een aangepast takenpakket, het laten volgen van cursussen of mediation. Ook moet je de werkplek en/of de arbeidsmiddelen aanpassen als dit noodzakelijk is om tot werkhervatting te komen. Lukt het niet om de werknemer terug te laten keren  in zijn oude functie dan verwacht het UWV dat je alle registers open trekt. Het attenderen op vacatures, laten kennismaken met een manager, informeren naar andere vacatures bij andere bedrijfsonderdelen of laten meedraaien in een sollicitatieprocedure alleen is niet voldoende. De werkgever moet actief zoeken en bemiddelen naar passend werk binnen het eigen bedrijf (1e spoor) of daar buiten (2e spoor). Wanneer de werknemer zelf voorstellen voor ander passend werk binnen het bedrijf doet, moet de werkgever daar positief op reageren. Afwijzing kan alleen plaatsvinden als de werkgever dit voldoende motiveert. Als er geen arbeidsplaatsen zijn of formatieruimte beschikbaar is, kan herplaatsing niet worden verlangd. Echter arbeidsplaatsen van tijdelijke contractanten of uitzendkrachten moeten meegewogen worden bij herplaatsing. Heb je hulp bij een 2e spoortraject nodig? Bel me: 06-18326153 of mail naar info@amgcoaching.nl.


“Angélique is uiterst gestructureerd, heeft de juiste kennis op zak, praktisch en proactief.”

Van juli t/m november 2018 heb ik een interim HR-opdracht uitgevoerd bij GS-Hydro Benelux B.V. in Barendrecht (www.gshydro.com). Elize de Reus, Financial Controller bij GS-Hydro, verwoordde onze samenwerking als volgt:

“Angélique heeft GS-Hydro ondersteund ten tijde van een reorganisatie. Daarnaast heeft ze diverse voorkomende HR werkzaamheden verricht. Met Angélique hebben wij een interim HR professional in huis gehaald. Ze is uiterst gestructureerd, heeft de juiste kennis op zak, ze is praktisch en proactief. In een mum van tijd wist ze de juiste wegen te bewandelen binnen GS-Hydro. Ze nam de leiding wanneer nodig en wist anderen goed te betrekken en te motiveren. Ze wist goed de balans te houden tussen tact enerzijds en het overbrengen van een duidelijke boodschap anderzijds. Daarnaast is ze een hartelijke en sociale collega. Ik kijk terug op een heel prettige samenwerking!”

Hartelijk dank Elize voor je mooie woorden en de professionele en prettige samenwerking!