Is dit herkenbaar voor jou?

 • Voel jij je moe, heb je geen energie, zowel fysiek, emotioneel als mentaal?
 • Heb je concentratieproblemen, ben je prikkelbaar, slaap je slecht, ben je depressief of somber?
 • Ben je gespannen, ervaar je geen plezier meer in je werk of andere dingen?
 • Of voel je je opgejaagd en heb je veel last van hoofdpijn?

Grote kans dat als je al deze klachten hebt, dat je gestrest bent, overspannen raakt of richting een burn-out gaat. Overspannenheid ontstaat meestal doordat je in een periode van een paar weken tot 3 maanden teveel negatieve stress hebt ervaren. Bij burn-out heb je grotere kans dat er ook klachten zoals angst, cynisme, vergeetachtigheid en dodelijke vermoeidheid bij komen kijken. Een burn-out ontstaat vaak vanuit een combinatie van te lang te veel werken, te weinig rust, niet ontspannen, jouw persoonlijkheid en je privéomstandigheden.

Understatement

Misschien ben je zelfs al arbeidsongeschikt? Dat dat ‘niet fijn’ is, is een understatement. Ik weet er alles van. Eind 2011 heb ik zelf de symptomen van een burn-out ervaren, terwijl ik dacht ‘dat overkomt mij niet’. Helaas dus toch wel. Een combinatie van privé en zakelijke moeilijkheden zorgden ervoor dat mijn ‘lichtje’ even uit ging. Ik lag lusteloos op bed, had geen zin in lezen, bezig zijn op de computer en zelfs gesprekken met familie en vrienden kostten mij teveel energie en moest ik na korte tijd afbreken. Herkenbaar? Gelukkig kon ik aan de slag met een coach. Zij zorgde er samen met mij voor dat ik meer gestructureerd en assertiever werd, waardoor ik beter prioriteiten ging stellen, meer nee ging zeggen en mijn grenzen veel beter ging stellen. Uiteindelijk was dit traject ook de basis voor het oprichten van mijn eigen bedrijf. Wie had dat gedacht? Ik in ieder geval niet toen ik aan het begin van deze periode stond!

Met een coachtraject op maat bied ik jou via jouw werkgever de mogelijkheid om toekomstige uitval door stress of een burn-out te voorkomen én op een efficiënte manier te re-integreren. Uiteindelijk wil je toch weer gewoon lekker aan de slag! Toch?

Wel stress, maar nog niet arbeidsongeschikt? Is dit herkenbaar voor jou?

 • Dreig je in de ziektewet te komen, omdat je teveel hooi op je vork neemt?
 • Ben je constant brandjes aan het blussen voor anderen en kom je in de knoop met jouw eigen prioriteiten?
 • Moet altijd alles perfect zijn en levert dat je stress op?
 • Stop je te veel energie in je werk en te weinig in je privéleven?
 • Durf je geen nee te zeggen tegen jouw leidinggevende of een collega?
 • Denk je vaak dat de moeilijke situaties waarin je terecht komt, altijd ontstaan door toedoen van anderen?

Door de gesprekken, de oefeningen en het actief zelf aan de slag gaan, ga je ervaren hoe het anders kan. Waar liggen jouw grenzen? Hoe stel je beter prioriteiten? Hoe kun je stress verlagen en toch goede kwaliteit afleveren? Wanneer zeg je al wel nee en welk bruggetje kun je gebruiken om makkelijker nee te zeggen? Hoe stel jij je op in een moeilijke discussie; wat is jouw rol en de rol van die ander? Welke gedachten houden je tegen om je werk weer met plezier uit te gaan voeren? Doordat je je bewuster wordt van jouw eigen gedrag krijg je meer inzicht in de voor jou moeilijke situaties en kun je daar bewust jouw handelen op aanpassen, waardoor anderen ook anders op jou gaan reageren. Het traject is intensief en vraagt veel energie van je, maar op basis van je persoonlijke inzet zal je zelfvertrouwen toenemen, ervaren werkdruk verlaagd worden en ga je jouw nieuwe toekomst bepalen.

Wie & waar?

Ik coach medewerkers en leidinggevenden (LBO-HBO) in het kwadrant Rotterdam – Drechtsteden – Breda – Middelburg. Mijn kantoor is gevestigd in Middelharnis, maar in principe vindt de coaching plaats in jouw bedrijf tijdens kantooruren. Mocht je problemen hebben met reizen, dan kunnen we altijd kijken of daar een mouw aan te passen is.

Hoe ziet een coachtraject er in principe uit?

 • Telefonische intake met HR of jouw leidinggevende;
 • Intakegesprek met jou. Hierin worden de coachvraag en het coachdoel bepaald en een eerste opzet voor het plan van aanpak gemaakt. Het belangrijkste is dat wij een ‘klik’ hebben en dat er vertrouwen en een wederzijdse inspanningsverplichting wordt uitgesproken. Ik verzorg de terugkoppeling naar HR en leidinggevende;
 • 2e Kennismakingsgesprek met jou;
 • Doelgesprek met jou, jouw leidinggevende en mij. Hierin wordt het plan van aanpak besproken voor het komende coachtraject;
 • Minimaal 5 volledige coachsessies van 2 uur.

Halverwege het traject vindt er een tussentijdse evaluatie met jou, mij en jouw leidinggevende plaats. Het traject wordt afgesloten met een eindevaluatie met jou, mij en jouw leidinggevende. Eventueel kan HR hierbij aanwezig zijn. Elk traject is maatwerk, maar gemiddeld bestaat een traject uit 10 sessies van in totaal 19 uur. Bij een burn-out is het traject vaak iets langer.

Waarom zou jij voor mij als Coach kiezen?

 • De allerbelangrijkste reden is de klik tussen jou en mij. Cliënten ervaren mij als rustig, laagdrempelig, positief ingesteld, integer, rationeel en resultaatgericht. Hieronder kun je twee aanbevelingen van cliënten lezen;
 • Ik sta met beide benen op de grond. We zullen gesprekken voeren, maar gaan ook samen actief aan de slag zodra je daartoe in staat bent;
 • Door mijn 15 jaar ervaring als HR-Adviseur en Arbo-coördinator heb ik veel kennis van de Wet Verbetering Poortwachter en kan daardoor veel vragen die je misschien niet wilt stellen aan je werkgever beantwoorden;
 • Ik ben gediplomeerd en geaccrediteerd coach. Ik heb een Post-HBO beroepsopleiding voor coach gevolgd;
 • Ik ben ervaringsdeskundige. Ik weet hoe het voelt om minder gestructureerd te werken, onzeker te zijn, onvoldoende grenzen te stellen, gestrest en burn-out te zijn. Er is hoop; als ik kan veranderen, kan jij het ook!

Wil je uit de burn-out of wil je beter leren omgaan met stress? Of wil je voorkomen dat je (nogmaals) burn-out of overspannen raakt? Ik kom graag langs om mijn dienstverlening persoonlijk met jou en jouw werkgever te bespreken. Je kunt mij bereiken via 06-18326153 of mail naar info@amgcoaching.nl.

Customer Service Medewerker, 30 jaar (v).
“Ik heb het coach traject zeer goed ervaren. Was in het begin erg sceptisch, had in niemand vertrouwen en voelde me erg hopeloos. Vond het erg confronterend en wist niet of ik het allemaal wel goed deed. Angelique was neutraal, begripvol en werd langzamerhand mijn steun. Kreeg erg goed advies om bepaalde dingen op de juiste manier aan te pakken door assertief te zijn. Ik ben bewust geworden door te kijken naar wat er voor mij werkt en zorgzamer geworden naar mezelf toe en mijn grenzen gaan aangeven”.

Service Technician, 36 jaar (m).
Het was een confronterend en niet gemakkelijk traject dat voor mij duidelijkheid heeft gegeven wat ik moet gaan doen om zaken in de toekomst met meer zelfvertrouwen aan te pakken. Ik weet nu waar de problemen vandaan komen en hoe ik ze kan oplossen. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik kan gebruiken om door te groeien naar Advanced Service Technician en misschien wel meer. Angélique is als coach een en al oor. We hadden een goede connectie en het was fijn om zaken met haar als ervaringsdeskundige te kunnen delen. Haar aanpak was kalm en rustgevend, waardoor ik sneller mijn verhaal kwijt kon en uiteindelijk alles tot een goed einde heb kunnen brengen. Ik ben heel tevreden over haar als coach.