Blog Ontwikkeladvies 45 plussers, ‘zet in op jouw talent’ en ‘ik ga weer met plezier naar mijn werk’.

TIJDELIJKE SUBSIDIE ONTWIKKELADVIES 45+

Het Ministerie van SZW heeft een tijdelijke subsidieregeling (tot 10-1-2020) voor ontwikkeladviezen aan werkenden in het leven geroepen. Aan welke voorwaarden moet jouw medewerker voldoen om hiervan gebruik te kunnen maken?

  • De werknemer moet minimaal 45 jaar zijn;
  • De werknemer moet minimaal gemiddeld 12 uur per week werkzaam zijn;
  • De werknemer mag niet arbeidsongeschikt zijn (plan van aanpak mag niet van toepassing zijn);
  • De werknemer kan geen beroep doen op een regeling in verband met reorganisatie;
  • Voor werknemers is € 600,– beschikbaar in het kader van een ontwikkeladvies;
  • Om voor subsidie in aanmerking te komen, dient er een ontwikkelplan te worden opgesteld samen met de werknemer. Dit plan kan worden ingezien door het Ministerie en er wordt toestemming gevraagd voor deelname aan een enquête. Indien de werknemer geen toestemming hiervoor verleend, kan er geen subsidie worden verstrekt;
  • Het loopbaanadviestraject moet minimaal 4 uur aan individuele begeleiding bedragen;
  • In het plan komen verplicht de volgende zaken aan bod: situatieschets en bewustwording eigen situatie, toekomstperspectieven, persoonsprofiel (competenties, kwaliteiten, vaardigheden, randvoorwaarden), toekomstoriëntatie en advies over financiële, persoonlijke  en rechtspositionele consequenties.

Ik kan als loopbaanadviseur dit traject samen met jouw medewerker uitvoeren én de subsidie voor je aanvragen. Binnen 22 weken na de aanvraag beslist het ministerie of de aanvraag gehonoreerd wordt. Dus heb je interesse vraag dan bij AMG Coaching een offerte voor loopbaanbegeleiding aan met subsidieregeling. Wacht niet te lang, want de regeling is in ieder geval tot 1 juli 2019 beschikbaar voor een bepaald vaststaand bedrag, daarna gaat de regeling alleen voor speciale beroepen gelden.

PS: er is ook een regeling voor leidinggevenden van toepassing: zie website SZW.

—————————————————————————————————–

ZET IN OP JE TALENT!

De meesten van jullie weten inmiddels wel dat ik medewerkers en leidinggevenden coach die worstelen met stress, burn-out of moeite hebben met assertiviteit of conflicten. Wellicht wat minder bekend is dat talentontwikkeling of loopbaanbegeleiding ook onderdeel is van de dienstverlening van AMG Coaching. Bij een fulltime functie zit je zo’n 75% van de tijd op je werk en dan is het belangrijk dat je het naar je zin hebt en goede prestaties levert. Ben je iemand of ken je iemand waarbij dit niet zo is? Of vraagt de medewerker zich af of hij nog wel op de juiste functie zit, want het werk zelf kost (te) veel energie of wordt vanwege de leeftijd wat moeilijker om goed uit te voeren? Heeft jouw medewerker echter geen flauw idee wat voor werk hij dan wel zou kunnen doen?

AMG Coaching kan samen met de medewerker uitzoeken bij welke activiteiten de medewerker het best presteert. Welke werkzaamheden kosten energie? Welke voorwaarden in zijn baan zijn heel erg belangrijk voor hem? Wat is daar aan te doen? Samen maken we dan een actieplan zodat het talent van de medewerker weer volledig tot zijn recht kan komen. Mocht er uiteindelijk uitkomen dat een andere, externe baan beter passend is, dan kunnen we daar ook mee aan de slag (zie outplacementbegeleiding  op mijn website). Bijkomend voordeel van mijn inzet is dat ik vanuit mijn HR-achtergrond direct de link kan leggen met de praktijk en mocht de cliënt moeilijkheden ervaren met onzekerheid of stress we daar ook gelijk wat aan kunnen doen. Laat je talent of die van je medewerker niet liggen, doe er wat mee! Zeker nu de subsidieregeling van de overheid voor dit jaar geldt (zie hierboven).

——————————————————————————————————

IK GA WEER MET PLEZIER NAAR HET WERK

Vorig jaar heb ik een jonge vrouw begeleid in het kader van talentontwikkeling. Ik kreeg onlangs onderstaande aanbeveling van haar nadat zij, inmiddels alweer een jaar geleden, van baan is gewisseld.

“Door een te drukke baan en te veel stress kwam ik op een punt waarbij ik niet meer wist wat ik moest doen. Bleef ik dezelfde baan houden in de hoop dat het beter zou worden of was het genoeg geweest en tijd om iets anders te zoeken? Keuzes zoals dit zijn moeilijk om te maken en ondanks steun van familie en vrienden is het fijn om hulp te krijgen van een ‘buitenstaander’ die er verstand van heeft. Vanaf het eerste gesprek met Angélique was er meteen een gevoel van vertrouwen en begrip. Angélique is erg kalm als persoon en door de opdrachten en gesprekken ga je op een andere manier naar dingen kijken en krijg je veel nieuwe inzichten. Je leert ontzettend veel over jezelf en deze waardevolle informatie kun je de rest van je leven toepassen. Ik ben zeer tevreden over het hele traject; alles wat ik tijdens de sessies heb geleerd heeft er toe geleid dat ik nu al een jaar met veel plezier naar mijn werk ga!”

Voor meer aanbevelingen zie mijn website onder het kopje aanbevelingen.