Blog over wijzigingen HR/ZZP-er, conflicthantering, stressbalans en kwaliteiten

geplaatst in: Geen categorie | 0

In februari 2018 bestond AMG Coaching 3 jaar en heb ik Newsflashes per mail verstuurd of gepubliceerd op Facebook en LinkedIn. Voor degenen die deze hebben gemist; hier de meest relevante informatie in de herhaling.


Wijzigingen voor HR inzake ZZP’ers vanuit het recente Regeerakkoord

Vanuit het recente regeerakkoord gaan er in 2018 zaken voor HR die samenwerken met ZZP’ers veranderen. Zo komt er meer duidelijkheid over wanneer er wel of niet sprake is van een arbeidsovereenkomst met een ZZP-er en wordt de Wet DBA afgeschaft. In verband met het niet verrichten van reguliere bedrijfsactiviteiten en aangezien de coachtrajecten maar gedurende een korte tijd (meestal maximaal 19 uur) plaatsvinden, is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst met AMG Coaching. Lees Newsflash 2, ook voor een verwijzing naar nog meer HR-tips.


Waar sta jij op de trap in conflictsituaties?

In een coachtraject waarbij we kijken naar conflictsituaties gebruik ik vaak de Trap van Glasl. Een conflictsituatie kent 3 fases, nl. de relationele, emotionele en escalatiefase. Lees Newsflash 3 hoe we daar in een coachtraject mee omgaan.


Hoe is het gesteld met jouw stressbalans of die van je medewerker?

Stress heeft te maken met de hoeveelheid spanning of druk die je ervaart. Men onderscheidt hierbij positieve en negatieve stress. Positieve stress is een gezonde spanning die de mens in leven houdt. Negatieve stress is een spanning die wanneer ze langere tijd blijft bestaan het welzijn en de gezondheid kan schaden waardoor men ziek wordt. Wil je weten hoe het gesteld is met jouw stressbalans of heb je nu gelijk een medewerker in gedachten die last heeft van teveel negatieve stress? Lees dan Newsflash 4 en doe de test of laat deze doen.


Ben jij je bewust van jouw kwaliteiten of is jouw werknemer onzeker over die van hem/ haar?

Bij een loopbaankeuzetraject, maar ook om een beter zelfbeeld te krijgen als je onzeker bent, gebruik ik het Kwaliteitenspel. Ik vraag de cliënt om 10 kwaliteiten van zichzelf te selecteren. Niet alleen privé, maar ook om als werknemer de toegevoegde waarde op de werkvloer in kaart te brengen. Op de kaarten staan persoonlijke eigenschappen zoals ‘gestructureerd, ambitieus, vernieuwend, organisator, tactvol of bijvoorbeeld analytisch’. Na de selectie van 10 kwaliteiten worden ze in de volgorde van sterk naar minder sterk gelegd. Door de eigenschappen samen te bespreken, ontstaat er een beter inzicht in de kwaliteiten en de sterkte daarvan. Daarna bespreken we of er een verschil is tussen de thuissituatie en de werkvloer. Komen er dan andere kwaliteiten sterker naar voren of ontbreken er kwaliteiten? Vaak gebruik ik dit spel ook om te achterhalen welke kwaliteit in de ‘weg’ zit om het coachdoel te behalen en welke gevolgen die kwaliteit heeft. Tevens achterhalen we wat de cliënt nodig heeft om de kwaliteit wat ‘af te zwakken’. Dan is het ineens een kernkwadrant geworden. Wil je weten wat dit oplevert voor de cliënt? Lees dan Newsflash 5.

 

Heb je medewerkers of leidinggevenden die hulp kunnen gebruiken bij stresshantering, voorkomen of herstellen van een burn-out, conflicthantering of assertiever worden, neem dan contact met mij op via 06-18326153 of mail naar info@amgcoaching.nl.