Laat mij jouw medewerker informeren over stress en burn-out, zodat zij én hun leidinggevenden de signalen herkennen en weten hoe dit te voorkomen, zodat jij jouw kostbare tijd kan besteden aan het verder uitrollen van andere projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid en hoge kosten voor verzuim kan voorkomen!

Je hebt een leuke baan als HR-professional bij een technisch bedrijf met meer dan 150 medewerkers. Mooi product, fijne collega’s, goede werkgever, leuke inspirerende en soms uitdagende werkzaamheden in een meestal positieve sfeer met volop ruimte voor ontwikkeling. Eén van jouw taken als HR-Professional is ervoor zorgen dat jouw medewerkers duurzaam inzetbaar blijven en het baart je zorgen dat het stressverzuim stijgt.

Herken je dit?

 • Het frequente verzuim van de afgelopen maanden is meer gerelateerd aan klachten die met stress te maken hebben en daar wil je wat aan doen;
 • Tijdens de frequent verzuimgesprekken die jij en de leidinggevenden voeren, is preventie vaak een onderwerp van gesprek. “Hoe hadden we dit kunnen voorkomen?”;
 • Je wilt dat medewerkers ook zelf hun verantwoordelijkheid pakken om beter om te gaan met de toenemende werkdruk, maar ook dat leidinggevenden alerter zijn op de signalen;  
 • In het kader van preventie organiseert jouw bedrijf een “Duurzame Inzetbaarheidsdag” waarin je ook echt aandacht wilt besteden aan stress, naast goede voeding, bewegen en andere maatregelen die werkdruk kunnen verminderen om er aan bij te dragen dat medewerkers langer goed inzetbaar blijven.   

Hoe zou het zijn als:

 • Jouw medewerkers meer inzicht krijgen in stress, zodat ze sneller kunnen schakelen om verzuim te voorkomen?
 • Jouw leidinggevenden sneller de stress-signalen oppikken en daar preventief acties aan kunnen verbinden om verzuim te voorkomen?
 • Jouw leidinggevenden en medewerkers meer inzicht hebben in de fases van een burn-out, zodat er meer begrip ontstaat voor een collega die uitgevallen is met een burn-out en er een betere tijdsplanning en re-integratie gemaakt kan worden?
 • De deelnemers aan de training inzicht krijgen in hun huidige fysieke klachten die gerelateerd kunnen zijn aan stress en hun stressniveau en na de training gelijk een plan hebben om daarmee aan de slag te gaan?
 • Je door deze preventieve actie mogelijk verzuim kan voorkomen én medewerkers meer tools geeft om zichzelf duurzaam inzet te houden?

Dat is mogelijk als je AMG Coaching de voorlichting “Stress & Burn-out” binnen jouw bedrijf laat presenteren.

De groep (liefst leidinggevenden apart) bestaat uit een niet al te grote hoeveelheid deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor interactiviteit. Na maximaal 2 uur hebben de deelnemers een overzicht van hun mogelijke stress gerelateerde klachten en stressniveau en een stressverminderingsplan in hun bezit. Tevens hebben ze tips om te onthaasten en beter te slapen. Er wordt nog apart aandacht besteedt aan signalen en acties met betrekking tot stress voor de leidinggevenden.   

Natuurlijk doe ik dat niet voor niets. Het vraagt een investering van jouw bedrijf in het kader van Duurzame Inzetbaarheid. Wil jij dat? Stuur een mail naar info@amgcoaching.nl  met je naam, naam van het bedrijf en jouw telefoonnummer of neem direct contact met mij op via 06-18326153 voor een op maat gemaakte offerte of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Twijfel je nog? Hier volgt feedback van deelnemers aan de voorlichting:

 • Informatief;
 • ‘Wist niet dat er zoveel bij kwam kijken’;
 • Door deze voorlichting weet ik beter waarom het zo lang duurt en kan ik mijn medewerker zijn afwezigheid beter verklaren t.o.v. zijn collega’s;
 • Ben wel geschrokken van de uitkomst van de testen; wil er echt mee aan de slag;
 • De sheet draagkracht en draaglast heeft voor mij heel veel verklaard waarom het zo slecht met mij ging;
 • Door het slaapritueel ben ik echt beter gaan slapen!

Wil jij jouw medewerkers tools geven om zichzelf duurzaam inzetbaar te houden én hoge kosten voor verzuim preventief voorkomen, stuur mij dan een mail via info@amgcoaching.nl. Of bel mij via 06-18326153 voor een op maat gemaakte offerte of een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je een kijkje krijgt in deze voorlichting. Of vul het contactformulier in dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.