Alle stress en gebrek aan assertiviteit die je kunt thuislaten als je op vakantie gaat, is mooi meegenomen!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Het is weer die tijd van het jaar waar we allemaal naar hebben uitgekeken: vakantie! Eindelijk even weg van het hectische kantoorleven, de eindeloze vergaderingen, het gezeur van die ene collega of die vervelende klant, maar (hoop ik voor jou) ook tijdelijk afscheid van fijne collega’s en werk dat je met betrokkenheid en vol passie doet (als je dat niet hebt, dan moeten we eens praten….). Maar voordat je je koffers pakt en de zonsondergang tegemoet gaat, moet je één cruciale stap ondernemen: het thuislaten van stress en een gebrek aan assertiviteit, want alles wat je thuislaat is mooi meegenomen! En wees gerust, ik ga je aan het lachen maken om dit te realiseren.

Laat de Stress in een kuil in je achtertuin

Oké, niet letterlijk natuurlijk, maar ik wil dat je je stress begraaft voordat je aan jouw vakantie begint. Neem een denkbeeldige schep, graaf een gat en stop al je stress erin. Ben je gestrest over die stapel werk die je hebt achtergelaten? Hup, die kuil in! Zorgen over die lastige klant? Begraaf het ff! Voor je het weet, zie je jezelf als een ware stress-digger. En voilà, je bent klaar om met een schone lei aan je vakantie te beginnen!

PS: heb je geen tuin, gebruik dan een denkbeeldige bloembak op je balkon….

Zeg ‘Nee’ tegen een gebrek aan Assertiviteit

Onzekerheid, geen nee durven zeggen of slecht grenzen durven stellen zijn als ongewenste gasten die altijd op het verkeerde moment opduiken. Dus hoe houden we hen buiten? Nou gewoon; wanneer ze aan de deur kloppen, doe je gewoon niet open! Nee, serieus, staar naar de deur en zeg hardop: “Sorry, maar ik accepteer jou niet tijdens de vakantie. Het beste werkt het als je elk van hen een naam geeft. Dus bijvoorbeeld “Onzekerheid” heet “Harry”, “Geen nee durven zeggen” heet “Lieke” en “Geen grenzen durven stellen” heet “Antoon”. Neem voor de naam iemand in gedachten die je wel respecteert, maar die je niet zo aardig vindt. Geloof me, het werkt echt! Laat hen maar elders hun twijfels verspreiden, niet bij jou! En zeker niet op vakantie!

PS; dit kun je natuurlijk ook doorzetten als je terug bent van vakantie….

Maar alle gekheid op een stokje; geniet van deze vakantieperiode zonder ballast van stress of een gebrek aan assertiviteit. Gebruik humor als je geheime wapen om deze vervelende gasten buiten de deur te houden. Onthoud dat lachen het beste medicijn is! Dus ontspan, adem diep in en natuurlijk ook weer uit. Laat je zorgen varen als een papieren bootje in een kabbelend beekje, want echt; de wereld draait op je werk ook gewoon door zonder jou. Deze vakantie is jouw tijd om te genieten van jouw vrije tijd, alleen of met de mensen die je lief hebt. Dus ga ervoor en geniet met volle teugen, dan kun je straks met hernieuwde energie er weer tegen aan! Fijne vakantie!

Lukt dat loslaten toch niet niet helemaal en heb jij of heeft jouw medewerker hulp nodig om zijn of haar assertiviteit te versterken of minder stress te ervaren?

Dit kan middels een persoonlijk coachtraject van (gemiddeld) maximaal 19,5 uur. Neem eens een kijkje op mijn website onder het kopje: 1-op-1 coaching bij onzekerheid of 1-op-1 coaching bij stress . Of bel gelijk: 06-18326153 of mail naar info@amgcoaching.nl, want mijn heerlijke vakantie is alweer voorbij.