Zomerborrel plezier of hobbel & verplichtingen werknemer bij verzuim & ‘ik stond sceptisch tegenover het coachtraject’

geplaatst in: Geen categorie | 0

Het is alweer bijna weekend en de zomer staat voor de deur! Tijd voor zomerborrels, maar zijn die nu een plezier of een hobbel voor jouw medewerker? Ik vertel je mijn ervaringen. Weet jij welke verplichtingen de werknemer allemaal heeft wanneer hij of zij arbeidsongeschikt is? Onlangs sloot ik een traject af met een Advanced Service Technician die aan het begin van het traject hier nogal sceptisch tegenover stond. Lees zijn bevindingen in mijn blog. Fijn weekend en geniet van de zomer!

ZOMERBORREL; PLEZIER OF HOBBEL?

De zomer staat voor de deur! Dat betekent als ondernemer wat gas terug door vakanties van mijn cliënten, maar aan de andere kant ook Zomerborrels. Op 21 juni staat “Smaak aan Zee” op de Brouwersdam op de planning van GO-Linked & Businessclub Grevelingen. Plezier of hobbel? Van beiden een beetje, ervaar ik. Aan de ene kant is het leuk om andere ondernemers te leren kennen. Als je een paar keer bent geweest, ga je de ‘vaste borrelaars’ herkennen en is het makkelijker om in contact te komen. Aan de andere kant is het ook spannend, want voor hetzelfde geld ken je niemand en lukt contact maken niet zo goed. Hoe blijf ik dan assertief en zorg ik ervoor dat ik mezelf niet als “slachtoffer” ga zien en er als een zielig hoopje bij ga staan? Eigenlijk heel simpel. Ik maak van tevoren met mezelf afspraken dat als ik het niet gezellig vind ik eerder weg mag gaan, maar dat ik minimaal moet hebben geprobeerd om 1 gesprek aan te knopen. Ik ga er heen met de instelling ‘contact maken’ en niet met de instelling ‘ik moet mezelf verkopen’. Ook let ik op mijn houding; rechtop, stevig met mijn voeten op de grond en open blik. Voor sommigen vanzelfsprekend, voor anderen niet.

Heb jij werknemers die het lastig vinden om hun grenzen te stellen en zichzelf als gelijkwaardig aan de ander te zien? Neem dan eens contact op. Fijne zomer!

____________________________________________________________________________________

VERPLICHTINGEN WERKNEMER BIJ VERZUIM

In het kader van mijn dienstverlening 2e spoor volgt hieronder een stukje over een aantal verplichtingen van de werknemer als hij (langdurig) arbeidsongeschikt is.

De werknemer moet meewerken aan zijn herstel en dit niet belemmeren of vertragen. Het volgen van een naar algemeen medische maatstaven geaccepteerde behandeling mag daarbij worden verlangd, maar de werknemer mag natuurlijk zelf de keuze maken voor de arts en het type behandeling. De medewerker moet actief en positief meewerken aan de re-integratie en moet zich houden aan redelijke voorschriften van de  werkgever of van deskundigen die het proces begeleiden. Zo moet hij meewerken aan het plan van aanpak, het uitvoeren van het overeengekomen plan en maatregelen ter bevordering van herstel of re-integratie. Hieronder valt ook training en scholing als dat helpt om zijn bekwaamheden te vergroten.

Werkt de werknemer niet mee, dan dien je als werkgever ‘prikkelende’ maatregelen te treffen; zoals het aanspreken van de werknemer, het schriftelijk vastleggen, officieel berispen, opschorten en/of inhouden van loon en mag je zelfs in het uiterste geval overgaan tot (aanzegging) van ontslag. Normaliter is een ontslagverbod van kracht tijdens de eerste twee jaar van het verzuim, maar bij weigering van opvolging van voorschriften, maatregelen ter bevordering van herstel, passende arbeid of medewerking aan het plan van aanpak is het ontslagverbod niet van toepassing (artikel 7:670b lid 3 BW). Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met mij op: 06-18326153 of info@amgcoaching.nl.

___________________________________________________________________________________

‘IK WAS SCEPTISCH OVER EEN DERGELIJK COACHTRAJECT…’

Recent sloot ik een traject af met een Advanced Service Technician. We hebben in 10 sessies gewerkt aan zelfreflectie ontwikkelen, beter cq anders communiceren en assertiever worden. Hij startte sceptisch, maar na het traject schreef hij onderstaande aanbeveling op Google Mijn Bedrijf en op mijn website:

“Onlangs een coachtraject zeer succesvol afgesloten bij AMG coaching, onder begeleiding van Angelique. Angelique is een professionele coach, welke zeer bekwaam is in haar werk en waar je snel een goede vertrouwensband mee opbouwt. Ik zelf was sceptisch over een dergelijk coachtraject, maar al snel was duidelijk dat ik dit beeld moest bijstellen naar een positief gevoel wat over me heen kwam. Angelique heeft me een flinke dosis zelfreflectie, methodieken en handvatten bijgebracht om mijn drive in het werk weer op de rails te krijgen. Op dit moment heb ik weer zelfvertrouwen en een goede….” Lees verder op mijn website.

Dank je wel voor je mooie aanbeveling!

____________________________________________________________________________________

AMG COACHING OOK OP ‘GOOGLE MIJN BEDRIJF’

Tik AMG Coaching in op Google en klik op Overzicht, Posts, Reviews en Foto’s. Heb je verbetertips, laat het me weten!