Blog met werktips in de week van de stress, ben jij in controle en informatie over uitbreiding dienstverlening AMG Coaching

geplaatst in: Geen categorie | 0

 Werktips in Week van de Stress!

Deze week is het de “Week van de Stress” dus een aantal werktips vanuit mijn visie als Preventiecoach kunnen natuurlijk niet uitblijven.

 • Het is maar werk. In hoeverre laat jij jouw werk-privébalans teveel doorslaan naar de werkkant? Met werken is niets mis, maar vind de voor jou juiste balans. Inventariseer eens waar jij naast je werk energie van krijgt samen met de mensen die belangrijk voor je zijn.
 • Stop jij je energie in echte problemen op het werk of in problemen die jouw energie eigenlijk niet waard zijn of waar je geen invloed op hebt? Laat het los.
 • Zet de 3 grootste ergernissen op het werk eens op een rijtje en los de makkelijkste op. Herhaal dat wekelijks.
 • Je kunt je leidinggevende niet veranderen. Je kunt wel veranderen hoe jij tegen je leidinggevende aankijkt, hoe je het bijbehorende gedrag interpreteert en in hoeverre je je laat meeslepen door het gezeur van collega’s. Laat je jezelf tot slachtoffer maken of denk je in mogelijkheden?
 • En als laatste tip: ga op vrijdag eens op tijd naar huis en laat thuis je laptop in je tas zitten. Laat ook je schuldgevoel achter op de zaak, want werkdruk is de belangrijkste oorzaak van een burn-out. Dus als jij maar blijft doorwerken, raak je op een gegeven moment opgebrand, kun je daarna heel lang niet meer werken en daar heeft niemand wat aan!

 Alles onder controle?

Heb jij inzichtelijk wat belangrijk is in dit leven voor jou? Zo ja, ben jij tevreden met je leven zoals je dat nu leidt of is lijden meer van toepassing? Check het eens.

Teken een cirkel. Het is de bedoeling dat je de cirkel gaat verdelen in taartpunten met de onderwerpen: Werk – Relaties – Gezondheid – Materiële zaken – Gevoelsleven. De taartpuntgrootte bepaal je aan de hand van hoeveel tijd je hieraan besteedt.

 • Welk stuk is het grootst?
 • Geef vervolgens aan elk taartpunt een cijfer van 1-10. Welk onderwerp geef je een onvoldoende en welke een voldoende?
 • Wat maakt het verschil en hoe groot zijn de verschillen?
 • Hoe zou je willen dat de taartpunten eruit zouden zien en welke cijfers zou je elk onderwerp willen geven?
 • Breng vervolgens per onderdeel je doelen in kaart. Wat zou je bereikt willen hebben over 5 jaar? Wat over 10 jaar? Wat als je 80 jaar bent; waar wil je dan op terugkijken?
 • Hoe ga jij jouw doelen realiseren? Welke beren zie je daarbij op je weg? Wat of wie heb je nodig om jouw doelen te behalen? Wanneer ga je aan de slag?

Heb je deze test gedaan? Laat me de uitslag eens weten!


Uitbreiding dienstverlening AMG Coaching

In mijn vorige blog heb ik het al even genoemd; AMG Coaching is haar dienstverlening aan het uitbreiden. Door mijn 15 jaar ervaring als HR-Adviseur en Arbo-coördinator kreeg ik regelmatig vragen op HR- en Arbo-gebied en altijd als ik in gesprek was met een HR-Adviseur over coaching kon ik het niet laten om me bij te laten praten over dit boeiende vak. In mijn blog begin volgend jaar zal ik nader ingaan op de 2e spoortrajecten die ik begin volgend jaar wil toevoegen aan mijn dagelijkse werkzaamheden, maar vanaf augustus 2018 ben ik dus naast de coaching ook parttime inzetbaar voor HR-projecten.

De afgelopen 3 maanden heb ik een reorganisatie begeleid bij een technisch bedrijf. Opstellen van vaststellingsovereenkomsten, onderhandelen met medewerkers, contacten met pensioenfonds, arbodienst en advocaat waren onderdeel van het HR-project. Mooie bijkomstigheid van de combinatie HR en coaching was dat ik de medewerkers cq het bedrijf ook de mogelijkheid tot een outplacementtraject kon bieden en naar behoefte coaching op het gebied van stress en onzekerheid.

Het volgende HR-project ligt reeds op mij te wachten, maar mocht je ondersteuning nodig hebben bij een reorganisatie, het opzetten van een Arbo- of verzuimbeleid aan de hand van de Wet Verbetering Poortwachter, een introductieprogramma voor nieuwe medewerkers, succession planning en bijbehorende POP’s, een accountability matrix en het vernieuwen van functiebeschrijvingen, begeleiding van langdurig zieken of bij reguliere HR-klussen waar je zelf geen tijd voor hebt, dan kan AMG Coaching een helpende hand bieden.