Color your life in the right way in 2023!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Het afgelopen jaar was een hectische voor mij. Door een netwerkcontact kwam ik eind december vorig jaar in contact met een technisch bedrijf in Zierikzee waar ik een HR klus kon doen gedurende 16 uur per week. Dat project duurde uiteindelijk 11 maanden. Na 7 jaar uit het vak geweest te zijn, kon ik me weer onderdompelen in arbeidsvoorwaarden, verlofregelingen, werving & selectie, verzuimcasussen en andere uitdagingen op het personele vlak. Wat was het weer leuk om o.a. te sparren met leidinggevenden, problemen op te lossen voor medewerkers en werkgever en een bijdrage te leveren aan het herstel van zieke werknemers.

Ook maar een mens…

Maar ja, AMG Coaching had ook nog andere klanten en daar bleven nu nog maar 3 dagen voor over en dan heb ik het niet over de tijd die je nog besteed aan administratie, verkoop en marketing. Dat schoot er toch nog wel een beetje bij in en regelmatig zat ik op zaterdag ook te werken. Je kunt je wellicht voorstellen dat dat toch wel wat stress opleverde. Tja, ik ben wel stress- en assertiviteitscoach, maar ook maar een mens.

Terugblik…

Eind november zat de klus erop en ging ik reflecteren op het afgelopen jaar. Wat had ik gemist? Tja, voor mijn maandelijkse blog had ik ineens geen tijd meer (misschien heb je hem wel gemist ?) Een goede werk-privé-balans liet soms ook wat te wensen over. Wat had ik  helemaal niet gemist?  Het niet meer constant bezig hoeven zijn met ‘waar haal ik mijn volgende klant vandaan of nog erger, hoe kom ik rond? Want bezig zijn met het mooiste vak van de wereld is ontzettend gaaf, maar uiteindelijk moet de schoorsteen ook roken en dat deed hij wel, maar een wat dikkere belegde boterham in een tijd met stijgende kosten, is dan toch wel fijner. 

Vooruit kijken…

Dus toen ik na ging denken over 2023 was het belangrijk om te bepalen wat ik in 2023 kan missen als  kiespijn….. Dat heeft mij doen besluiten om mij in te gaan zetten voor 3 gebieden, namelijk interim HR (maar dan korte klussen), begeleiding 2e of 3e spoor en natuurlijk coaching van stress of onzekerheid. Dat laatste doe ik het liefst en zal ik altijd voorrang blijven geven. Ik ga dus stoppen met het geven van voorlichting over stress en burn-out en geven van training aan groepen die goed grenzen willen leren stellen.

Ook de verdeling qua tijd ga ik anders doen zodat ik het allemaal beter kan managen en ik ook genoeg tijd over houd voor de mensen die ik lief heb. Want geld verdienen door het leukste vak van de wereld uit te oefenen is belangrijk, maar als je  geen tijd hebt om er samen van te genieten dan is het wat mij betreft niet ok. Dus heb je een opdracht voor me op het gebied van interim HR, coaching in het kader van nee zeggen, grenzen stellen of 2e of 3e spoorbegeleiding schroom dan niet om mij te bellen, maar het kan dus zijn dat het iets langer duurt alvorens ik je opdracht kan aannemen. Maar snel en goed zijn twee dingen!

En jij…..?

Wat heb jij het afgelopen jaar gemist? Wat eigenlijk helemaal niet? Wat kun jij in 2023 missen als kiespijn?

Als alles kan en mogelijk is, wat zou je dan het liefste in 2023 privé en werkmatig willen doen?  Wat heb je daar voor nodig? Wie heb je nodig? Wat let je om dat te doen? Welke stap ga je als eerste zetten? Ik wens je veel wijsheid toe enne… als je wat hulp nodig hebt, dan weet je me te vinden.

Color your life in the right way…

Kortom, hoe 2023 er precies uit gaat zien weet ik niet,  we gaan het wel zien, maar ik ga het zoveel mogelijk inkleuren op mijn manier. Ik heb er zin in! Voor nu wens ik je hele fijne feestdagen en hopelijk kun je ervan genieten met de mensen waarvan je houdt. Ga ik in ieder geval doen! Tot volgend jaar.