Geduld is het wachten waard

geplaatst in: Geen categorie | 0

Dit jaar zijn velen van ons weer op vakantie geweest. Heerlijk! Toch? Of had je last van stress? Kon jij je tijdens jouw vakantie echt goed ontspannen of was je toch vaak bezig met je werk? Pakte je stiekem af en toe toch de laptop of je telefoon erbij om je mail te checken of kon je de boel de boel laten?

Onder controle?

“Ja, hoor ik je zeggen, maar dat hoort bij mijn werk”. Is dat zo? Of is dat jouw invulling? Heb je het gevoel dat als jij er niet bent alles in het honderd loopt of zijn jouw collega’s kundig genoeg om zaken van jou over te pakken tot je weer terug bent? Heb je er trouwens wel eens over nagedacht dat als dat ‘overnemen’ tijdens de vakantie goed gaat, het wellicht ook wel zou kunnen dat ze meer verantwoordelijkheid aan kunnen als jij wel op kantoor bent? Of is het jouw behoefte om alles ‘onder controle’ te houden en zelf in de lead te blijven, want anders krijg je er stress van?

Of blijf je ‘aan’ voor anderen omdat je het belangrijk vindt dat anderen je aardig vinden en ben je diep in je hart eigenlijk niet assertief genoeg om ‘nee’ te zeggen. Ook niet in de vakantie… Realiseer je je dan wel dat je wel ‘nee’ zegt tegen jezelf en tegen je eventuele partner?

Pieker je suf…

Heb ik nog een gewetensvraag voor je. Ben je uitgeput aan het einde van jouw werkdag? Blijf je piekeren over je werk? Ook als je in bed ligt? Ben je misschien zelfs al een beetje aan het denken over vertrekken bij je werkgever? Zeker in deze overspannen arbeidsmarkt heb je wellicht de banen voor het uitzoeken, maar je neemt ook naar een nieuwe werkgever jezelf mee. Dus ook daar kom je weer zo’n vervelende dominante manager tegen waar je geen nee tegen durft te zeggen. Of heb je weer collega’s waarvoor jij constant de kastanjes uit het vuur aan het halen bent omdat jij het beter denkt te kunnen of omdat je jezelf eigenlijk als ‘vloermat’ laat gebruiken. In hoeverre ben je daar nu een keer klaar mee?

Twijfel je nog? Denk je nu:

“Het is nog niet zo heel erg. Ik red het nog wel….” Hoe lang dan nog? Tot je echt niet meer kan en voor pampus ligt op je bed? Als je preventief schakelt, is de kans dat je niet arbeidsongeschikt raakt veel groter. Scheelt jou en jouw werkgever een hoop frustratie, tijd en geld. Als je een burn-out te pakken hebt, dan duurt het gemiddeld een jaar voordat je weer helemaal ‘het ventje’ bent, dus onderneem NU actie om dat te voorkomen.

Of denk je:

 “Ben ik zo’n investering wel waard?” Realiseer je dan als jij ziek wordt je jouw werkgever elke dag 410 euro kost. Jij levert dan geen prestatie, maar hij betaalt wel jouw salaris, overwerkende collega’s of kosten van externen en dan heb ik het nog niet eens over de werkdruk die door jouw afwezigheid toeneemt bij jouw collega’s of de expertise die gemist wordt op de werkvloer.

Of:

 “Ik heb het al zo druk met mijn werk. Als ik dan ook nog tijd moet missen voor de coachgesprekken dan ga ik helemaal achter lopen.” In het traject leer ik je een betere planning te maken en beter te prioriteren. Die tips en trucs kun je gelijk toepassen in de praktijk waardoor je juist tijdwinst maakt!

Dus onderneem nu actie als werkgever voor die medewerker die dit nodig heeft of ga met jezelf aan de slag. Druk op onderstaande knop, vul het formulier in en dan maken we op korte termijn een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van maximaal een half uur om te kijken of wij samen een goede match zijn.