Is jouw werk-privé in balans? Gratis 4 tips om daar iets aan te doen.

geplaatst in: Geen categorie | 0

Een cliënt van mij gaf aan dat hij gemiddeld zo’n 60 uur per week werkt. Zeker door corona en het thuiswerken was de scheiding tussen werk en privé nog lastiger voor hem te maken. Nu ben ik niet het type coach dat iemand daarop snel veroordeelt. Ik vind dat iedereen voor zichzelf moet weten hoe hij met zijn tijd omgaat. Heb je er geen last van en ook de thuissituatie heeft er geen problemen mee; wie ben ik dan om er iets van te vinden? Echter, hij gaf aan dat hij er toch wel wat aan wilde doen, want hij voelde zich steeds meer ‘de man die zondags het vlees snijdt’ en waarvan de kinderen dan vragen aan de moeder wie die man is…… (was destijds een reclame). Ik gaf hem een aantal tips en deze maand deel ik er ook 4 gratis met de lezers van mijn blog. Doe er je voordeel mee!

  • In hoeverre laat jij jouw werk-privébalans teveel doorslaan naar de werkkant? Met werken is niets mis, maar vind de voor jou juiste balans. Inventariseer eens waar jij naast je werk energie van krijgt samen met de mensen die belangrijk voor je zijn. Kijk dan eens welke kleine veranderingen je daarin stapsgewijs kunt toepassen. Bijvoorbeeld; in plaats van dat je elke avond vermoeid achter de tv zit te zappen, verman jezelf en ga iets leuks doen met je gezin of vrienden. Start eens met één avond en bouw het dan uit. Lukt dat niet, neem dan eens contact met mij op om te onderzoeken waar de schoen dan precies wringt.
  • Ben je vaak in de avond nog aan het appen of mailen met je collega’s of leidinggevende en wil je daar iets aan doen omdat je hierdoor niet loskomt van je werk? Kijk eens of je overeen kunt komen om tussen 19.00-07.00 uur dat niet meer te doen en geef dan ook het goede voorbeeld. Spreek ook je collega of leidinggevende erop aan als hij/zij jou toch benaderd heeft. Is dit standaard onderdeel van de cultuur bij jouw bedrijf? Denk dan eens goed er over na of je daar nog wel past. Durf je dit niet aan te kaarten? Neem dan eens contact met mij op om assertiever daarin te worden.
  • Stop jij je energie in echte problemen op het werk of in problemen die jouw energie eigenlijk niet waard zijn of waar je geen invloed op hebt? Zet de 3 grootste ergernissen op het werk eens op een rijtje en los de makkelijkste op. Herhaal dat wekelijks. Lukt het jou om hierdoor eerder naar huis te gaan of, als je thuis werkt, om eerder te stoppen met werken?
  • En als laatste tip: ga op vrijdag eens op tijd naar huis en laat thuis je laptop in je tas zitten. Laat ook je schuldgevoel achter op de zaak, want werkdruk is de belangrijkste oorzaak van een burn-out. Dus als jij maar blijft doorwerken, raak je op een gegeven moment opgebrand, kun je daarna heel lang niet meer werken en daar heeft niemand wat aan!

Als je dit leest zou je je kunnen realiseren dat je het lastig vindt om assertiever te handelen in het goed houden van je werk-privébalans. Zou je hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken? Of ben jij die werkgever die ziet dat één van jouw mensen dit toch echt een uitdaging vindt en vind je dat zijn subassertieve gedrag effect heeft op zijn werk en omgang met collega’s? Bel me dan op 06-18326153 of stuur een mail naar info@amgcoaching.nl.


Heb jij al JA gezegd tegen het downloaden van mijn E-book over “Nee Zeggen”?

Ik ben expert in op de juiste momenten en op de juiste manier nee zeggen, maar dit is niet altijd zo geweest. Ik heb daarom een e-book over “Nee Zeggen” geschreven. In mijn e-book vertel ik wie ik ben, waarom ik dit e-book heb geschreven en geef ik je 3 gouden tips om nee te zeggen die altijd toepasbaar zijn. Ga mijn tips eens toepassen en kijk hoe ver je hiermee komt. Of geef de tips door aan die werknemer die wel wat hulp kan gebruiken. Je kunt het E-book aanvragen via deze link op mijn website. Veel plezier en succes ermee!


Deel mijn Blog gerust met anderen. Heb je tips of opmerkingen? Je kunt mij bereiken via info@amgcoaching.nl of bel 06-18326153.

Wil je je afmelden of aanmelden voor het ontvangen van mijn Blog  in jouw persoonlijke mailbox stuur dan een mailtje naar info@amgcoaching.nl.