Stressmanagement tips waar je gelijk mee kunt beginnen

geplaatst in: Geen categorie | 0

86.400 seconden foetsie!

Eén van de zaken die ik mijn cliënten leer is goed timemanagement. We hebben namelijk elke dag 86.400 seconden tijd ter beschikking en aan het eind van die dag komen ze nooit meer terug. Heb jij ze dan nuttig besteed? Of ben je meer bezig geweest met de kastanjes uit het vuur halen voor anderen en kom je daarom aan het einde van de dag in de knoop met je eigen klussen?

Bij goed timemanagement gaat het niet om te prioriteren wat er op jouw to-do-lijstje staat, maar om jouw prioriteiten erop te zetten en je af te vragen moet dit nu? Doe er je voordeel mee en benut die 86.400 seconden voordat ze foetsie zijn!

Goede voornemens 2022?

In het kader van goed timemanagement zou je kunnen besluiten dat één van jouw goede voornemens voor 2022 is; “ik laat me niet meer gek maken door mijn mailbox”. Goed plan! Maar hoe doe je dat dan? Hoe voorkom je dat je weer stress krijgt van je mailbox? Ik heb 4 tips waar je nu al mee kunt beginnen:

  • Prik 3 of 4 momenten per dag dat je naar je mailbox kijkt. Ik doe dat zelf begin werkdag, direct na de lunch. Aan het eind van de dag kijk ik ook nog een keer en pas ik direct mijn planning voor de volgende dag daarop aan.
  • Beantwoord mail die je binnen 15 minuten kunt afhandelen direct. Plan mails die langer gaan duren gelijk in. Denk bijvoorbeeld aan bijkomend uitzoekwerk of overleg of bijvoorbeeld bij het maken van een offerte. Door daar bewust ruimte voor te maken in je agenda heb je meer grip op de kwaliteit en het geeft je rust dat je dit niet kunt vergeten.

  • Zet piepjes en bliepjes uit. Elke keer dat we een melding of een pop-up krijgen van een inkomende mail zijn we afgeleid van hetgeen we doen. Zet dat uit als dat kan, want het haalt je uit je concentratie waardoor je brein weer meer moeite moet doen om weer terug te gaan naar waar je mee bezig was. Dat kost energie en tijd.
  • Neem de tijd. Het lijkt soms of iedereen altijd direct zijn mail beantwoord, maar laat je vooral niet gek maken. Binnen 24 of 48 uur is heel normaal of maak er anders binnen je bedrijf afspraken over.

Deze werkwijze geeft mij:

rust en structuur,

ik mis niets,

ik vergeet niets,

ik kan hierdoor geconcentreerder doorwerken,

ik lever betere kwaliteit werk

en ben ook nog sneller klaar.

Wil jij ook beter omgaan met je tijd en stress voorkomen? Of weet je iemand binnen jouw bedrijf die wel wat steun kan gebruiken op dit vlak? Neem dan contact op via 06-18326153 of info@amgcoaching.nl of druk op onderstaande knop om het contactformulier in te vullen, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.