Vandaag zeg ik NEE tegen de zaken waar ik geen energie van krijg!

geplaatst in: Geen categorie | 0

Kun jij nee zeggen tegen de dingen die jou leeg zuigen? Die vervelende collega die zich tijdens die online meeting weer zo nodig moest profileren, die leidinggevende die jou weer opzadelt met een rotklus, de hond van de buren die altijd blaft als het baasje er even niet is en jij juist moet thuiswerken, de zon die precies in jouw computerscherm schijnt, die stomme coronamaatregelen waar je helemaal klaar mee bent, etc, etc. Voel je hem?

Puf, steun, klaag….

Tja, je kunt blijven mopperen op al die andere vervelende mensen die toch echt niet weten ‘hoe het werkt en hoe het hoort’ én die waardeloze omstandigheden waaronder je thuis moet werken. Puf, steun, klaag….. Kost je een hoop negatieve stress en heeeeeel veel energie. Als je dat prima vindt en je gewoon een lekkere brombeer wil blijven; geen punt… even goede vrienden. Of wil je toch liever je energie in positievere zaken stoppen?

Op die ander heb ik toch geen invloed….

Tja, zul je nu wellicht denken; “op die ander heb ik toch geen invloed, dus ik kan de situatie niet veranderen”. Dat ben ik niet met je eens. Waar heb jij wel invloed op? Zou je jouw collega assertief durven aanspreken op zijn gedrag? Zou je nee kunnen zeggen tegen die rotklus of hulp kunnen vragen? Zou je je buren durven aanspreken op een tactvolle manier? Kun je blij zijn met de zon die ervoor zorgt dat we weer naar buiten kunnen om ons te warmen aan het zonnetje en weer te gaan genieten van het zitten op een terrasje met een heerlijke cappuccino, wijntje of biertje in je hand? Of kun je je gewoon eens focussen op jezelf om meer positieve energie te krijgen?

Tips “Waar ga jij JA tegen zeggen?”

  • Plan tijd om even ‘niets’ te doen, ga lekker naar buiten tijdens pauzes (óók als je thuiswerkt!). Juist vaak na even ‘niets’ doen, ben je weer een stuk energieker en creatiever;
  • Wanneer was jouw laatste échte vrije dag? Schrijf eens op hoe vol jouw vrije dag zit. Ben je echt vrij of plan je die ook weer helemaal vol? Vaak zijn het leuke dingen, maar ook die kosten energie en heb je die energie op dat moment? Wat werkt echt ontspannend? Wat is jouw uitlaadklep en hoe vaak plan je die?
  • Count your blessings; sta ook eens stil bij alle zaken die wel goed gaan en schrijf die eens op. Bijvoorbeeld vlak voordat je naar bed gaat schrijf je 3 zaken op waar je die dag om gelachen hebt of op een andere manier positieve energie van hebt gekregen. Valt het mee of valt het tegen en wat kun je daarmee?
  • Bezin of je op het juiste spoor zit; zit je nog in de juiste baan, vind je je werk nog leuk, vind je je leven nog leuk? Doe de levenscirkeltest eens uit één van mijn eerdere blogs.
  • Relativeer en let it go; is het nu echt allemaal zo erg of is het ook mogelijk om het meer te relativeren en het los te laten? Wat heb je daarvoor nodig? Wie zou je daarbij kunnen helpen?

We hebben maar 86.400 seconden per dag en die komen nooit meer terug. Dus geniet nu, want voor je het weet is het voorbij! Dat is door corona bij veel families maar weer gebleken, ook bij die van mij.

Als je dit leest zou je je kunnen realiseren dat je het lastig vindt om focus op positieve energie te houden of je assertief te gedragen. Zou je hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken? Of ben jij die werkgever die ziet dat één van jouw mensen dit toch echt een uitdaging vindt en vind je dat zijn gedrag effect heeft op zijn werk en omgang met collega’s? Bel me dan op 06-18326153 of stuur een mail naar info@amgcoaching.nl.


Heb jij al JA gezegd tegen het downloaden van mijn E-book over “Nee Zeggen”?

Ik ben expert in op de juiste momenten en op de juiste manier nee zeggen, maar dit is niet altijd zo geweest. Ik heb daarom een e-book over “Nee Zeggen” geschreven. In mijn e-book vertel ik wie ik ben, waarom ik dit e-book heb geschreven en geef ik je 3 gouden tips om nee te zeggen die altijd toepasbaar zijn. Ga mijn tips eens toepassen en kijk hoe ver je hiermee komt. Of geef de tips door aan die werknemer die wel wat hulp kan gebruiken. Je kunt het E-book aanvragen via deze link op mijn website. Veel plezier en succes ermee!