Op het geluk moet je niet wachten, dat moet je tegemoet gaan.

geplaatst in: Geen categorie | 0

“Ik heb er geen zin meer in… die baan komt me mijn neus uit….” Nee rustig maar, ik heb het niet over AMG Coaching, daar ben ik nog steeds heel blij mee. Ik ga met veel plezier naar mijn werk, zeker als ik die dag een paar coachgesprekken heb, want natuurlijk heb ik ook dagen dat ik belastingaangifte moet doen, mijn administratie moet regelen of helemaal erg….. verkoopbelletjes moet plegen. Maar ja, als ik dat niet doe dan houdt het na verloop van tijd toch echt op met AMG Coaching, want dan staat of de belastingdienst voor mijn deur of de bank sluit mijn rekening of de telefoon valt stil omdat er geen klanten meer zijn. Life is a bitch and than you die…..

Gelukkig bestaat het overgrote deel van mijn week uit coachgesprekken voeren en elke keer als ik weer zo’n gesprek heb gevoerd, ben ik zo blij dat ik deze stap in 2015 heb gezet. Dan neem ik die andere wat minder leuke zaken graag voor lief. Onlangs vroeg een oud-collega of ik ooit de stap naar HR-werk weer zou willen maken en nu zeg ik nooit nooit, maar ik zal er (bijna) alles voor doen om de stijgende lijn van mijn bedrijf vast te houden en te kunnen blijven kiezen voor deze geweldige baan. Een baan met vrijheid, heel veel onzekerheid, maar met een ontzettend groot gevoel van voldoening als een traject wordt afgesloten met een behaald coachdoel en de cliënt mijn deur uitloopt met een big smile on his face door zijn persoonlijke ontwikkeling. Zo gaaf!!

Even terug naar de cliënt van bovenstaande uitspraak. Je snapt hem al, deze cliënt kon bijna geen leuke dingen meer opnoemen van zijn huidige baan. Met een groot gevoel van voldoening naar huis gaan, was er al helemaal niet meer bij. Tja… en aangezien hij de staatsloterij nog niet gewonnen had, hij toch elke maand zijn hypotheek moest betalen en hij geen geldboom in zijn tuin had staan, moest hij toch blijven werken…. Wilde hij dat echter nog wel bij deze werkgever?

Nu kan ik in zo’n geval twee kanten opgaan. Het kan natuurlijk zijn dat hij is uitgekeken op zijn job. Of de baan is te hoog gegrepen of er ligt juist een bore-out op de loer. Hij weet echter nog niet zo goed wat hij dan wel wil gaan doen, maar hij wil in ieder geval weer met plezier aan de slag in een baan die bij hem past. De onvrede kan echter ook een andere oorzaak hebben….. We kunnen dan aandacht besteden aan hoe het komt dat hij niet meer happy is in zijn werk. Ervaart hij de werkdruk als te hoog, voelt hij zich ondergewaardeerd, is de werk-privébalans ver te zoeken, is er een reden waarom hij zijn deadlines elke keer niet haalt, laat hij zich gebruiken als ‘deurmat’ door andere collega’s? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als daar de frictie zit, dan heeft het (vaak) niet zo zeer met de inhoud van de baan te maken, maar meer met het persoonlijke gedrag.

Als jij je nu aangesproken voelt, wees dan eens heel eerlijk; heb jij het nog naar je zin op jouw werk? Zo ja, lekker blijven genieten dan! Zo nee, hoe komt dat dan? Hoe is jouw zelfbeeld, welke eisen stel je allemaal aan jezelf en hoe assertief ben jij? Zeg je op tijd “nee”, zodat je “ja” kunt zeggen tegen de dingen die je heel leuk vindt in jouw job? Past het werk nog bij je en word je er blij van? Of projecteer deze vragen eens op jouw werknemer. Waar wringt de schoen….?

Bij een negatief antwoord kan ik maar 1 ding zeggen; ga aan de slag, want op het geluk moet je niet wachten, dat moet je tegemoet gaan!

AMG Coaching kan helpen middels 1-op-1 coaching voor het verlagen van stress, het vergroten van assertiviteit of beter omgaan met jouw beschikbare tijd. Of als jouw werknemer van baan moet/wil wisselen, neem dan contact op voor loopbaan- of outplacementbegeleiding.

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@amgcoaching.nl voor een Skype-gesprek van een half uur om te checken of jij de juiste cliënt voor mij bent én ik de juiste coach voor jou of jouw werknemer. Of bel mij op 06-18326153. Geef aan dat je dit blog hebt gelezen dan is het Skypegesprek gratis. Kun jij het je permitteren om te wachten tot het echt niet meer gaat met alle (financiële) gevolgen van dien?