Alleen de komende twee weken gratis…..”

geplaatst in: Geen categorie | 0

Je werkt als HR-professional bij een technisch bedrijf met meer dan 150 medewerkers en je vindt jouw baan reuze leuk. Mooi product, fijne collega’s, goede werkgever, leuke inspirerende en soms uitdagende werkzaamheden in een meestal positieve sfeer met volop ruimte voor ontwikkeling. Eén van jouw taken is het Arbo budget bewaken en dat budget levert jou momenteel stress op.

Herken je dit?

 • Het frequente verzuim van de afgelopen maanden en alle kosten die het met zich meebrengt, staat op de agenda in het MT;
 • Ook de frequent verzuimgesprekken die jij en de leidinggevenden hebben gevoerd en de beperkte invloed die jullie hebben op het gedrag van die medewerkers staat op de agenda. Deze medewerkers dreigen uit te vallen of blijven een verminderde prestatie leveren, terwijl het op zich toch goede medewerkers zijn;
 • Die ene leidinggevende blijft bij je klagen dat zijn belangrijkste medewerker alweer zijn target niet gehaald heeft en dat er misschien toch maar eens afscheid genomen moet gaan worden, terwijl jij weet hoe hard die medewerker werkt. Om over dossieropbouw nog maar te zwijgen.
 • Ook zag je dat die ene servicemonteur gisteravond alweer over zat te werken, dat is niet gezond meer. 

Je wilt hen graag helpen, maar als je ze doorstuurt naar de bedrijfsarts dan komt er misschien wel een verwijzing naar een psycholoog. De meeste medewerkers in jouw bedrijf hebben daar een negatieve associatie bij en de wachttijd is vaak ook heel lang. Misschien gaan ze juist dan wel verzuimen….

Als je alles even op een rijtje zet, dan valt het misschien nu nog wel mee:

 • Het verzuimcijfer is niet al te hoog in het algemeen;
 • Het medewerkerstevredenheidsonderzoek scoort in het algemeen goed;
 • Jullie bieden een periodiek medisch onderzoek aan en daar wordt weinig gebruik van gemaakt;
 • Je hebt nu nog genoeg budget en misschien valt het t.z.t. toch wel mee;
 • En het zijn toch volwassen mannen dus het zal wel goed komen.  

Stel dat dat niet gebeurt….

 • Dan gaan die waardevolle medewerkers op een gegeven moment uitvallen met stressklachten of misschien wel een burn-out;
 • Dan kost het nog meer geld;
 • Dan bestaat de kans dat de positieve sfeer binnen jullie bedrijf verandert in geklaag over de hoge werkdruk;
 • Dan loop je het risico dat de goede krachten binnen jullie bedrijf opstappen door die negativiteit die jou weer veel werving- en selectiewerkzaamheden opleveren en het moeilijker wordt om de juiste mensen binnen te halen door het verslechterde imago van jullie bedrijf;
 • Moet je ook goed letten op alle regels van de Wet Verbetering Poortwachter. Dat kost jou een hoop tijd, moeite en als je het niet goed doet, krijgen jullie ook nog een sanctie van het UWV opgelegd.

Wil je dit voorkomen?

Ik kan jouw medewerkers helpen om op tijd hun targets te halen en ja te zeggen tegen de juiste prioriteiten. Ik kan jouw medewerkers helpen om stressklachten eerder te signaleren en er dan actie op te ondernemen. Dit kan middels een voorlichting over Stress & Burn-out met interactieve testjes en stressverminderingsplan, groepstraining “Grenzen Stellen” of persoonlijk 1-op-1 coachtraject. Zodat jij jouw kostbare tijd kan besteden aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers én hoge kosten voor verzuim kunnen worden voorkomen.

3 GOUDEN TIPS SESSIES GRATIS TOT EIND FEBRUARI 2020

Heb je hier vragen over, wil je hier meer van weten of heb je reeds een medewerker die op dit gebied hulp kan gebruiken? Neem dan contact met mij op via 06-18326153 of stuur een mail naar info@amgcoaching.nl, zodat jouw medewerker kans maakt op 1 van de 3 gratis sessies via Skype. Deze maand bestaat AMG Coaching namelijk 5 jaar dus ik geef de komende twee weken 3 gratis sessies weg waarin jouw medewerker minstens 2 gouden tips ontvangt die ervoor zorgt dat hij beter grenzen stelt aan zijn tijd en minimaal 1 gouden tip die ervoor zorgt dat hij makkelijker nee zegt. Wees er snel bij, want het is zo 29 februari!